ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέσεις για εμπόριο ναρκωτικών στο Ιράν

Εκτελέσεις για εμπόριο ναρκωτικών στο Ιράν
Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στην πόλη Χοραμαμπάντ του δυτικού Ιράν, αφού κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση κοκαΐνης, σύμφωνα με...

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στην πόλη Χοραμαμπάντ του δυτικού Ιράν, αφού κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση κοκαΐνης, σύμφωνα με την εφημερίδα Kayhan.
Οι εκτελέσεις αυτές αυξάνουν σε 69 τον αριθμό των απαγχονισμών στο Ιράν από την αρχή του έτους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται σε δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Το 2010, 179 κατάδικοι απαγχονίστηκαν στο Ιράν σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου. Ωστόσο η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), που εδρεύει στις ΗΠΑ, κατέγραψε 388 εκτελέσεις.

Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι από τις χώρες όπου η θανατική ποινή εφαρμόζεται κατά κόρον, μαζί με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ. Ο φόνος, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η μοιχεία επισύρουν στο Ιράν την εσχάτη των ποινών.