ΚΟΣΜΟΣ

«Ημέρα οργής» και στο Μπαχρέιν

«Ημέρα οργής» και στο Μπαχρέιν
Στα βήματα των διαδηλωτών στης Αιγύπτου και της Τυνησίας, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διοργανώνουν «Ημέρα Οργής» στο Μπαχρέιν, με τις...

Στα βήματα των διαδηλωτών στης Αιγύπτου και της Τυνησίας, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διοργανώνουν «Ημέρα Οργής» στο Μπαχρέιν, με τις δυνάμεις ασφαλείας να βρίσκονται σε συναγερμό λόγω των κινητοποιήσεων.


Στην πρωτεύουσα Μανάμα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας, όπου ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη, ενόψει των απογευματινών διαδηλώσεων.
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε δύο χωριά του Μπαχρέιν, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και ελαστικών σφαιρών προκειμένου να διαλύσουν δύο συγκεντρώσεις, στις οποίες εκατοντάδες νεαροί ζητούσαν την απελευθέρωση σιιτών κρατουμένων.


Το Μπαχρέιν, που η πλειονότητα των πολιτών του είναι σιίτες, κυβερνάται από μία σουνιτική οικογένεια. Ήδη, ο βασιλιάς Χαμάντ μπιν Ισα αλ -Χαλίφα υποσχέθηκε ότι θα δώσει 1.000 δινάρια σε κάθε σιιτική οικογένεια και η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να απελευθερώσει ανηλίκους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καταστολής τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω του Twitter και του Facebook, όπου καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις με ειρηνικό τρόπο.