ΚΟΣΜΟΣ

«Σε αδιέξοδο» οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

«Σε αδιέξοδο» οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις
Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις "θα βρεθούν σε αδιέξοδο" μετά την περικοπή ποσού τουλάχιστον 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό...

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις "θα βρεθούν σε αδιέξοδο" μετά την περικοπή ποσού τουλάχιστον 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό τους, στο πλαίσιο των μεγάλων μειώσεων των στρατιωτικών δαπανών που έχουν ως στόχο τη συρρίκνωση το δημοσίου ελλείμματος της χώρας, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2010 μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό για την άμυνα. Ωστόσο μόνο σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το βρετανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά θα εξετάσει το κόστος από το μέγεθος των περικοπών.

Επίσης, στο πλαίσιο των περικοπών του προϋπολογισμού, μια άλλη βρετανική εφημερίδα, η Telegraph, γράφει ότι 100 δόκιμοι πιλότοι της Βασιλικής Στρατιωτικής Αεροπορίας (RAF), δηλαδή το ένα τέταρτο του δυναμικού του σώματος, δεν θα προσληφθούν.

"Περάσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής μας στην εκπαίδευση και από τη μια μέρα στην άλλη, παρατάμε μια τεράστια εμπειρία που αποκτήσαμε", δήλωσε νεαρός πιλότος στην εφημερίδα.

Οι σοβαρές μειώσεις στον προϋπολογισμό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ως συνέπεια την εγκατάλειψη του προγράμματος συντήρησης του μοναδικού βρετανικού αεροπλανοφόρου, του Ark Royal, των μαχητικών αεροσκαφών Harrier, τη μείωση κατά 20.000 στρατιώτες της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων και την αναβολή του προγράμματος εκσυγχρονισμού των στρατηγικών πυραύλων Trident.

Πηγή: newscode.gr