ΚΟΣΜΟΣ

Ψαράς-μαιευτήρας ξεγέννησε καρχαρία

Ψαράς-μαιευτήρας ξεγέννησε καρχαρία
Ένας 40χρονος ψαράς από την Κροατία, κατάφερε να αφήσει στην άκρη το φόβο του και να βοηθήσει έναν θηλυκό καρχαρία στη διαδικασία του...

Ένας 40χρονος ψαράς από την Κροατία, κατάφερε να αφήσει στην άκρη το φόβο του και να βοηθήσει έναν θηλυκό καρχαρία στη διαδικασία του τοκετού.

Ο Ρόμπερτ Βούλιτς, βρισκόταν, με τη βάρκα του, κοντά στο νησί Παλαγκρούζα, όταν αντιλήφθηκε ότι στα δίχτυα του, είχε πιάσει τον θηλυκό καρχαρία, ο οποίος πάλευε για να ξεφύγει.

Όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βούλιτς στην εφημερίδα "24 Sata", ο καρχαρίας έχασε τις δυνάμεις του και στη συνέχεια τη μάχη με το θάνατο.

Ο κ. Βούλιτς παρατήρησε - όπως ο ίδιος περιέγραψε την "περιπέτειά" του- πως "ο θηλυκός καρχαρίας μάλλον κυοφορούσε και έτσι προσπάθησα να βοηθήσω τα μικρά".

Έτσι, έπειτα από επίμονη προσπάθεια ο κ. Βούλιτς κατάφερε να σώσει δύο από τους συνολικά έξι μικρούς καρχαρίες και μάλιστα, οι φίλοι του, που βρίσκονταν μαζί του στη βάρκα, βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.

Ο κ. Βούλιτς δήλωσε πανευτυχής, διότι, όπως σημείωσε, κατάφερε να σώσει έστω και δύο μικρούς καρχαρίες και να τους δει να κολυμπούν στα νερά της Αδριατικής.