ΚΟΣΜΟΣ

"Οι απεργίες αποσταθεροποιούν" λέει ο αιγυπτιακός στρατός

"Οι απεργίες αποσταθεροποιούν" λέει ο αιγυπτιακός στρατός
Κατά των απεργιών αναμένεται να αναλάβει δράση ο στρατός...

Κατά των απεργιών αναμένεται να αναλάβει δράση ο στρατός στην Αίγυπτο.

Σε νέα ανακοίνωση, το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι οι απεργίες οδηγούν σε αποσταθεροποίηση της χώρας και «κάλεσε τους πολίτες και τα συνδικάτα επαγγελματιών και εργατών να αναλάβουν τις ευθύνες τους με τον καλύτερο τρόπο».

«Ελπίζουμε ότι όλος ο κόσμος θα προετοιμάσει ένα θετικό κλίμα για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο έως ότου αυτές ανατεθούν στη νόμιμη πολιτική εξουσία που θα έχει εκλεγεί από το λαό», συνεχίζει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, την οποία ανέγνωσε εκπρόσωπος του στρατού στην κρατική τηλεόραση.

«Ευγενικοί Αιγύπτιοι δείτε ότι αυτές οι απεργίες, σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο, οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι οι απεργίες ζημιώνουν την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας.

Όπως έχει δεσμευθεί και με το χθεσινό ανακοινωθέν, κύρια προτεραιότητα της διακυβέρνησης των στρατιωτικών είναι η ασφάλεια και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Επομένως, αν οι απεργίες που ξεκίνησαν ομάδες εργαζομένων, όπως οι τραπεζοϋπάλληλοι ή οι αστυνομικοί, συνεχιστούν, αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση τόσο του στρατού όσο και των συνδικαλιστών.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Ο στρατός διαλύει τη Βουλή