ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση «αγάπης» στο Ιράκ

Διαδήλωση «αγάπης» στο Ιράκ
Αρκετές εκατοντάδες νεαροί Ιρακινοί διαδήλωσαν σήμερα κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και τριαντάφυλλα...

Αρκετές εκατοντάδες νεαροί Ιρακινοί διαδήλωσαν σήμερα κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και τριαντάφυλλα στο κέντρο της Βαγδάτης με την ευκαιρία της γιορτής των ερωτευμένων, για να εκφράσουν «την αγάπη τους προς την πατρίδα» και να κατακρίνουν την απληστία πολλών εκ των ηγετών του Ιράκ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι δήλωσε ότι τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι «δίκαια» και απαίτησε από τους υπουργούς του να τα ικανοποιήσουν.

Σε ατμόσφαιρα πανηγυρισμού οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, φώναζαν: «Οι μορφωμένοι νέοι είναι στους δρόμους και τα τούβλα στην κυβέρνηση» ή «Μεγαλοκαρχαρίες κοιτάξτε τον πόνο μας».

Και με αρκετή δόση χιούμορ αντικατέστησαν τη λέξη αίμα με τη λέξη αγάπη στο γνωστό σύνθημα: «Με το πνεύμα και το αίμα μας θυσιαζόμαστε για το Ιράκ».

Τρείς οργανώσεις, επονομαζόμενες «Μην σιωπάτε», «Η Βαγδάτη δεν είναι Κανταχάρ» και «Ομάδα της μπλε επανάστασης» κάλεσαν τους οπαδούς τους να συγκεντρωθούν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ (Απελευθέρωσης) της Βαγδάτης για να διαδηλώσουν με αφορμή την γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου.

«Σήμερα δεν είναι μόνο μια ημέρα αγάπης για τους ερωτευμένους, είναι επίσης και μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς την Βαγδάτη και να δείξουμε σε όλους ότι επιθυμούμε η πόλη μας να είναι όμορφη» εξήγησαν οι οργανωτές της πρωτότυπης διαδήλωσης.