ΚΟΣΜΟΣ

Ακύρωση της δίκης του θέλει Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός

Ακύρωση της δίκης του θέλει Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός
Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός που τάσσεται απερίφραστα κατά των μεταναστών, Γκέερτ Βίλντερς...

Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός που τάσσεται απερίφραστα κατά των μεταναστών, Γκέερτ Βίλντερς, διασφάλισε σήμερα το δικαίωμα να ασκήσει πιέσεις για την απόρριψη μιας υπόθεσης εναντίον του στην οποία κατηγορείται για την πρόκληση μίσους και διακρίσεων κατά των Μουσουλμάνων.

Η δίκη του ξενόφοβου κ. Βίλντερς τροφοδότησε πολλά σχόλια στην Ολλανδία σχετικά με τη μετανάστευση και την ελευθερία του λόγου καθώς και τις πολιτικές του "ευαισθησίες" με δεδομένο ότι το κόμμα του, το Κόμμα της Ελευθερίας, συχνά στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας σε σημαντικά θέματα.

Ο κ.Βίλντερς ισχυρίζεται ότι ασκεί το δικαίωμά του της ελευθερίας του λόγου όταν κατακρίνει το Ισλάμ και πέρσι στην πρωτόδικη εμφάνισή του στο δικαστήριο κατάφερε να εισακουστεί το αίτημά του για αλλαγή των δικαστών με την αιτιολογία ότι μπορεί να ήταν προκατειλημμένοι εναντίον του.

Σήμερα η νέα ομάδα δικαστών τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του κ. Βίλντερς να γίνει ακουστεί η αγόρευση του δικηγόρου του Μπραμ Μόσκοβιτς για δεύτερη φορά ώστε να μπορέσει να επαναλάβει το αίτημά του να απορριφθεί η υπόθεσή του.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι μπορεί να δοθεί στην ασυνήθιστη αυτή υπόθεση η δυνατότητα να επαναλάβει η υπεράσπιση τα επιχειρήματά της ενώπιον του νέου πάνελ των δικαστών.

Το δικαστήριο επίσης δέχτηκε το αίτημα του κ.Βίντερς να εξεταστούν και τρείς νέοι μάρτυρες που θα δώσουν ώθηση στην υπερασπιστική ομιλία του δικηγόρου του.