ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί δίνουν 75 εκατ. για την αντιτρομοκρατική μονάδα της Υεμένης.

Οι Αμερικανοί δίνουν 75 εκατ. για την αντιτρομοκρατική μονάδα της Υεμένης.
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν ένα πρόσθετο κονδύλι, ύψους περίπου ....

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν ένα πρόσθετο κονδύλι, ύψους περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων, πέραν του προβλεπόμενου στον προϋπολογισμό, για τον διπλασιασμό της δύναμης της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, του στρατού της Υεμένης.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα, είπαν ότι το ποσό θα επενδυθεί στην ειδική αντί-τρομοκρατική μονάδα της Υεμένης, που επιχειρεί υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Εσωτερικών της Υεμένης και σήμερα έχει δύναμη 300 ανδρών.

Το έκτακτο κονδύλι των 75 εκατομμυρίων που απαιτείται για την ενίσχυση αυτής της ειδικής ομάδας του Υεμενίτικου στρατού, θα είναι άσχετο με αυτό των 120 εκατομμυρίων, που προορίζεται για την Υεμένη, στον προϋπολογισμό του προέδρου Ομπάμα.Στην υπάρχουσα πρόβλεψη του αμερικανικού προϋπολογισμού για το ποσό που προορίζεται για την ενίσχυση της Υεμένης, τα 35 εκατομμύρια αφορούν στρατιωτική βοήθεια προς το κράτος της Αραβικής χερσονήσου και τα 69 οικονομική ενίσχυση.

Το ποσό, το οποίο δεν έχει ακόμα λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το Κογκρέσο, αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου των ΗΠΑ, να αυξήσουν την πίεση στο παρακλάδι της αλ Κάϊντα που βρίσκεται στην Υεμένη.

Ο Μάϊκλ Λέϊτερ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας των ΗΠΑ, κατέθεσε στο Κογκρέσο, την περασμένη εβδομάδα, ότι θεωρεί το τμήμα της αλ Κάϊντα της Αραβικής Χερσονήσου, ως την μεγαλύτερη από τις εν δυνάμει απειλές για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ.