ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη Ισπανού διπλωματικού υπαλλήλου στο Ιράν

Σύλληψη Ισπανού διπλωματικού υπαλλήλου στο Ιράν
«Απαράδεκτη» και «πολύ σοβαρή» χαρακτηρίζει ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών τη σύλληψη και κράτηση Ισπανού διπλωματικού υπαλλήλου στην...

«Απαράδεκτη» και «πολύ σοβαρή» χαρακτηρίζει ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών τη σύλληψη και κράτηση Ισπανού διπλωματικού υπαλλήλου στην Τεχεράνη, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι απαγορευμένες από τις ιρανικές αρχές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο σύμβουλος στην πρεσβεία, Ιγνάθιο Πέρεθ Κάμπρα συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά έξω από την ισπανική πρεσβεία όπου εργάζεται. Ο 42χρονος διπλωμάτης κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ξένους επί 4,5 ώρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας El Pais, ο Κάμπρα περπατούσε με τον Ισπανό πρεσβευτή την ώρα που διεξάγονταν οι απαγορευμένες διαδηλώσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή στη Μαδρίτη, Μορτεζά Σαφαρί Νατανζί και ο υπουργός Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ απέστειλε νότα διαμαρτυρίας στις ιρανικές αρχές μιλώντας για «απαράδεκτο» και «πολύ σοβαρό» γεγονός.

Η Ισπανία ματαίωσε και την προγραμματισμένη επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.