ΚΟΣΜΟΣ

Βοήθεια 5 εκατ. ευρώ από την Ιταλία στην Τυνησία

Βοήθεια 5 εκατ. ευρώ από την Ιταλία  στην Τυνησία
Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, πρότεινε τη Δευτέρα στην Τυνησία μια "επιχειρησιακή συνεργασία" για την αντιμετώπιση του...

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, πρότεινε τη Δευτέρα στην Τυνησία μια "επιχειρησιακή συνεργασία" για την αντιμετώπιση του κύματος λαθρομεταναστών προς την Ιταλία, όπως μετέδωσε το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ.

Μετά την συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι, ο Φρατίνι είπε ότι του πρότεινε μια "πραγματική και επιχειρησιακή συνεργασία σεβόμενος την κυριαρχία του τυνησιακού κράτους" για να σταματήσουν τυνήσιοι λαθρομετανάστες να φτάνουν στις ιταλικές αρχές, προσθέτει το πρακτορείο.

Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως θα τεθούν στη διάθεση του τυνησιακού στρατού ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορέσει να εμποδίσει το κύμα των λαθρομεταναστών.

Ακόμη, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανακοίνωσε την χορήγηση από την Ιταλία επείγουσας οικονομικής βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ προς την Τυνησία.

Τέλος, ο Φρατίνι δήλωσε πως μια σειρά δανείων 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τυνησία πρόκειται να ανακοινωθεί στη διάσκεψη της Καρθάγης τον Μάρτιο, αναφερόμενος στην διεθνή διάσκεψη για τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσει η τυνησιακή κυβέρνηση για να κερδίσει την στήριξη της διεθνούς κοινότητας.