ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές οι συμπλοκές και στο Μπαχρέιν

Φονικές οι συμπλοκές και στο Μπαχρέιν
Και δεύτερος διαδηλωτής σκοτώθηκε στο Μπαχρέιν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν με δακρυγόνα συγκέντρωση σιιτών που...

Και δεύτερος διαδηλωτής σκοτώθηκε στο Μπαχρέιν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν με δακρυγόνα συγκέντρωση σιιτών που ζητούν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά σε νοσοκομείο στο κέντρο της Μανάμα για την κηδεία του Αλι Μεϊμέχ, ενός νεαρού σιίτη που είχε τραυματιστεί θανάσιμα χθες Δευτέρα σε συμπλοκές με αστυνομικούς σε σιιτικό χωριό στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

"Ο Φάντελ Σάλμαν Ματρούκ σκοτώθηκε μπροστά στο νοσοκομείο Σουλεϊμανίγια, όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι για την κηδεία του πρώτου μάρτυρα", δήλωσε οΧαλίλ Ιμπραχίμ αλ-Μαρζούκ, βουλευτής της σιιτικής αντιπολίτευσης.


Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσει το πλήθος που είχε κατέβει στους δρόμους των σιιτικών χωριών για την «Ημέρα της Οργής», η οποία είναι εμπνευσμένη από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Οι αρχές του Μπαχρέιν, όπου μία σουνιτική οικογένεια κυβερνά τη χώρα που κατοικείται κατά πλειοψηφία από σιίτες, προσέφεραν χρηματικά κίνητρα για να προλάβουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των σιιτών, καθώς οι εξεγέρσεις επεκτείνονται στον αραβικό κόσμο.