ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο 31 μέτρων μετέφερε κοκαΐνη

Υποβρύχιο 31 μέτρων μετέφερε κοκαΐνη
Ένα υποβρύχιο μήκους 31 μέτρων το οποίο είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 8 τόνους κοκαΐνης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τις...

Ένα υποβρύχιο μήκους 31 μέτρων το οποίο είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 8 τόνους κοκαΐνης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τις αρχές σε ζούγκλα στη βορειοδυτική Κολομβία.


Το πρωτότυπο αυτό υποβρύχιο ήταν κρυμμένο σε ζούγκλα στην περιοχή Τιμπικούι της Κολομβίας και πιστεύεται ότι οι κατασκευαστές του θα μετέφεραν με αυτό κοκαΐνη στο Μεξικό.


Σύμφωνα με αξιωματούχους του ναυτικού της Κολομβίας το υποβρύχιο ήταν κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και ικανό να ταξιδέψει έως και 9 μέτρα κάτω από το νερό ενώ μπορούσε να μεταφέρει έως και 4 άτομα πλήρωμα.


Αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι ήταν το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο έξυπνα κατασκευασμένα υποβρύχια που έχουν εντοπίσει έως σήμερα.


Μάλιστα τα ηλεκτρονικά του συστήματα ήταν τόσο εξελιγμένα που μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς κανένα πρόβλημα από την Κολομβία στο Μεξικό. Εκτιμάται ότι το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.