ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν θανατική ποινή για την αντιπολίτευση του Ιράν

Ζητούν θανατική ποινή για την αντιπολίτευση του Ιράν
Να επιβληθεί η θανατική ποινή στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν Ιρανοί βουλευτές όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το αίτημά αυτό...

Να επιβληθεί η θανατική ποινή στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν Ιρανοί βουλευτές όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το αίτημά αυτό είναι απόρροια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη και τουλάχιστον άλλες πέντε πόλεις, τις οποίες κατέστειλε η αστυνομία την Τρίτη.

Η αντιπολίτευση, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μεχντί Καρουμπί, ζήτησε τη διοργάνωση διαδηλώσεων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ευρέως ως μία προσπάθεια υπονόμευσης των Ιρανών ηγετών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις δημοφιλείς εξεγέρσεις σε αραβικές χώρες αλλά επιδεικνύει μηδενική ανοχή στις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Οι βουλευτές φώναξαν: "Θάνατος στον Μουσαβί, τον Καρουμπί και τον Χαταμί", αναφερόμενοι και στον πρώην πρόεδρο, Μοχαμάντ Χαταμί, επίσης ηγέτη της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.