ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς οι Βρυξέλλες

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς οι Βρυξέλλες
Σε αιφνιδιαστική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που...

Σε αιφνιδιαστική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκε χθες ένας οδηγός του μετρό- το τελευταίο περιστατικό μιας σειράς τέτοιων επιθέσεων.

Κανένας συρμός του μετρό και του τραμ και κανένα λεωφορείο της δημόσιας εταιρίας της βελγικής πρωτεύουσας STIB δεν κυκλοφορούσε σήμερα το πρωί.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασφαλείας των οδηγών, οι οποίες θεωρούνται ανεπαρκείς. Άρχισε χθες το βράδυ στο μετρό και επεκτάθηκε σήμερα στα λεωφορεία και το τραμ, ενώ είναι πιθανό να διαρκέσει όλη την ημέρα.

Χθες το βράδυ οδηγός του μετρό δέχθηκε επίθεση από άγνωστο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και τού προκάλεσε κάταγμα στο χέρι τη στιγμή που έβγαινε από την καμπίνα του μηχανοδηγού. Φρουρός ασφαλείας που προσπάθησε να βοηθήσει τον οδηγό τραυματίστηκε ελαφρά.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων και της διεύθυνσης της εταιρίας μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία σκοπεύει να προσλάβει φύλακες για να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό.