ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγέλλει τις ΗΠΑ ο Mr Wikileaks

Καταγγέλλει τις ΗΠΑ ο Mr Wikileaks
Την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών που ζήτησαν να τους παραχωρήσει το Twitter προσωπικά δεδομένα για τρία άτομα που χρησιμοποίησαν τις...

Την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών που ζήτησαν να τους παραχωρήσει το Twitter προσωπικά δεδομένα για τρία άτομα που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του για να αποκτήσουν πληροφορίες από το Wikileaks ή τον ιδρυτή του καταγγέλλει ο Τζούλιαν Ασάνζ.


Το αίτημα αυτό των αμερικανικών αρχών "αποτελεί μια σκανδαλώδη επίθεση εναντίον της προσωπικής ζωής και του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση των χρηστών του Twitter, πολλοί από τους οποίους είναι αμερικανοί πολίτες", επισημαίνει ο Ασάνζ σε ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με το Wikileaks, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από το Twitter να τους αποκαλύψει τα ονόματα, τις ημερομηνίες και τους τόπους διαμονής όλων των ατόμων που έλαβαν μέσω των υπηρεσιών του μηνύματα του Wikileaks ή του Ασάνζ. Αναφέρει επίσης πως είναι πιθανό ανάλογα αιτήματα να έχουν λάβει και το Google, το Facebook και το Yahoo και να έχουν ήδη δώσει τις πληροφορίες που τους ζητούνται.


Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια (ανατολική Βιρτζίνια) θα εξετάσει σήμερα την εγκυρότητα δικαστικού εντάλματος με το οποίο ζητείται από το Twitter να αποκαλύψει πληροφορίες για την Ισλανδή βουλευτή Μπριγκίτα Γιονσντοτίρ, τον Αμερικανό ερευνητή Τζέικομπ Απλμπάουμ και τον Ολλανδό Ροπ Γκόνγκριπ, συνεργάτη του Wikileaks.