ΚΟΣΜΟΣ

Συμφώνησαν Ιταλία και Τυνησία για τη λαθρομετανάστευση

Συμφώνησαν Ιταλία και Τυνησία για τη λαθρομετανάστευση
Η Τυνησία και η Ιταλία συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τη λαθραία μετανάστευση...

Η Τυνησία και η Ιταλία συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τη λαθραία μετανάστευση, αφού πάνω από 4.000 μετανάστες αποβιβάσθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο μικρό ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας.

Το πρακτορείο TAP μετέδωσε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε σε συνομιλίες που είχαν αργά χθες το βράδυ ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι και ο προσωρινός πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι.

Σύμφωνα με το TAP ο Φρατίνι δήλωσε ότι, για να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση, η Ιταλία και η Τυνησία συμφώνησαν σ' ένα πλαίσιο συνεργασίας με «σεβασμό στην κυριαρχία της Τυνησίας».

Βάσει της συμφωνίας, η Ιταλία θα προσφέρει στην Τυνησία πρακτική βοήθεια, στην οποία περιλαμβάνονται «ένα δίκτυο ραντάρ και ταχύπλοα που θα χειρίζονται Τυνήσιοι», δήλωσε ο ιταλός υπουργός, σύμφωνα πάντα με το TAP.

Η Ιταλία θα προσφέρει επίσης 100 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια, θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στα ταξίδια ιταλών πολιτών προς την Τυνησία και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει την ποσόστωση των τυνήσιων μεταναστών που εισέρχονται στην Ιταλία, πρόσθεσε ο Φρατίνι.