ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-ΠΓΔΜ: Συνομιλίες για ονομασία και ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΗΠΑ-ΠΓΔΜ: Συνομιλίες για ονομασία και ένταξη στο ΝΑΤΟ
Επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι...

Επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων, ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών του κ. Γκρούεφσκι με τον κ. Μπάιντεν και την κ. Κλίντον θα αποτελέσει η εκκρεμότητα της ονομασίας, σε συνδυασμό με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Ακόμη, θα εξεταστούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, η πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι, στις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, θα υπογραμμίσει την προσήλωση της χώρας του στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα, προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία για την ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, θα έχει ακόμη συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, με Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.