ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές προς διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ

Απειλές προς διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ
Το Ισραήλ διέκοψε σήμερα, προσωρινά, τη λειτουργία τεσσάρων διπλωματικών αποστολών του...

Το Ισραήλ διέκοψε σήμερα, προσωρινά, τη λειτουργία τεσσάρων διπλωματικών αποστολών του, επειδή υπήρξε απειλή για την ασφάλειά τους, ανακοινώθηκε από πηγή του ισραηλινού υπουργείου των Εξωτερικών, που δεν θέλησε να κατονομαστεί ούτε να διευκρινίσει τι επιπέδου είναι οι τέσσερις διπλωματικές αποστολές.

«Εξαιτίας ασυνήθιστων περιστατικών -το ραδιόφωνο του Ισραήλ μετέδωσε ότι έγιναν την Κυριακή- μεγιστοποιούμε την ασφάλεια στις διπλωματικές μας αποστολές, ενώ όλα τα αναγκαία μέτρα έχουν ληφθεί, σε συνεργασία με τις αρχές των ενδιαφερομένων χωρών», ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωθυπουργικό Γραφείο, σε συνεργασία με εκείνο «του αντιτρομοκρατικού αγώνα», έχει ήδη εκδώσει τις οδηγίες, που αφορούν τους Ισραηλινούς, που ταξιδεύουν από και προς την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Μαυριτανία, το Μάλι, τη Βενεζουέλα, την Τουρκία, τη Γεωργία και την Αίγυπτο.

«Ανά τον πλανήτη, υφίστανται απειλές που αφορούν το Ισραήλ, τελευταία μάλιστα έχουν αυτές ενταθεί, ενώ δημιουργούνται 'υπόγειες' δραστηριότητες στον αραβικό κόσμο», τόνισε στο δημόσιο ραδιόφωνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης, Σιλβάν Σαλόμ.