ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση για το ταξίδι της Αλιό Μαρί στην Τυνησία

Νέα επίθεση για το ταξίδι της Αλιό Μαρί στην Τυνησία
Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, δέχεται για μια ακόμη φορά επικρίσεις για το αμφιλεγόμενο ταξίδι της...

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, δέχεται για μια ακόμη φορά επικρίσεις για το αμφιλεγόμενο ταξίδι της στην Τυνησία το Δεκέμβριο, καθώς η εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard Enchaine» αποκάλυψε σήμερα μια συναλλαγή των γονιών της με τυνήσιο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γονείς της Μισέλ Αλιό Μαρί, οι οποίοι την συνόδευαν στις διακοπές της, αγόρασαν στις 30 Δεκεμβρίου μετοχές εταιρείας, που ανήκαν στον επιχειρηματία Αζίζ Μιλέντ.

Η υπουργός ήταν παρούσα στο ξενοδοχείο, όπου περνούσε τις διακοπές της σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που είναι η πηγή και των προηγούμενων αποκαλύψεων για τις πτήσεις της υπουργού και της οικογένειάς της με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μιλέντ, το ακριβές ποσό της συναλλαγής του ζεύγους Μαρί δεν έχει γίνει γνωστό.

Η πράξη μεταβίβασης των μετοχών αναφέρει, σύμφωνα με το τοπικά έθιμα, μόνο την ονομαστική αξία των μετοχών, 755.000 δηνάρια, περίπου 325.000 ευρώ, αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα.

Στην απάντησή της η υπουργός, υπερασπίστηκε σθεναρά τους γονείς της υπογραμμίζοντας ότι «η ιδιωτική τους ζωή τους ανήκει» και επέκρινε τις «υπερβολές» των επιθέσεων εναντίον της.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να επιτεθούν στην οικογένεια πολιτικών, και στην προκειμένη περίπτωση στους γονείς μου», σημείωσε η γαλλίδα υπουργός.

«Αφού πέρασαν από λεπτομερή έλεγχο τη ζωή μου, ακόμη και την ιδιωτική, τώρα ερευνούν και εκείνη των γονέων μου», τόνισε.