ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι 30άρηδες του πλανήτη

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι 30άρηδες του πλανήτη

Υπάρχουν 1.426 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο αυτή τη χρονιά. Μόνο 23 μέλη της λίστας του Forbes είναι κάτω των 40, με τον ακαταμάχητο συνδυασμό της νεανικής ηλικίας και πλούτου.


Οι 8 προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας, οι 9 είναι από τις ΗΠΑ. Ας γνωρίσουμε τους 10 πιο πλούσιους.


No. 1: Ντάστιν Μόσκοβιτς, 28
$3.8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Μόσκοβιτς ήταν κάποτε συγκάτοικος του Μάρκ Ζούκεμπεργκ και συνιδρυτής του facebook. Έχει δική του διαφημιστική, γήπεδα στην κατοχή του και τη δική του σκηνή στο Burning Man.

No. 2: Mαρκ Ζούκεμπεργκ, 28
$13.3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο πασίγνωστος σε όλους Μαρκ Ζούκεμπεργκ για την ίδρυση του facebook, παντρεύτηκε τον Μάιο του 2012 και ο κολοσσός που έχει δημιουργήσει, παρά τα σκαμπανευάσματά του, εξακολουθεί να πηγαίνει καλά

No. 3: Άλμπερτ φον Θερν ουντ Τάξις , 29
1.5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Άλμπερτ εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Forbes στα 8 χρόνια του και κληρονόμησε τα πλούτη της οικογένειάς του στην ηλικία των 18. Ο γνωστός εργένης είναι επίσης και οδηγός αγωνιστικών οχημάτων.

No. 4: Σκοτ Ντάνκαν, 30
5.1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο Ντάνκαν είναι ο μικρότερος από 4 αδέρφια. Είναι ιδρυτής της Enterprise Products Partners. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 50.000 μίλια από φυσικό αέριο, πετρέλαιο, και πετροχημικών αγωγών.

No. 5: Εντουάρνο Σαβερίν, 30
2,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Εντουάρντο είναι βραζιλιάνος πολίτης, που κατοικεί τώρα στη Σιγκαπούρη και επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Είχε πάει σε δικαστική διαμάχη με τον Ζούκεμπεργκ για το facebook. Τώρα κατέχει το 5% των μετοχών.

No. 6: Χουιγιάνγκ Γιάνγκ , 31
5,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Χουιγιάνγκ είναι κόρη κτηματομεσίτη στην Κίνα και κατέχει την Country Garden Holdings. Η 31χρονη κληρονόμησε την περιουσία του πατέρα της και τώρα είναι από τις πιο πλούσιες γυναίκες της Κίνας

Νο. 7: Φαχντ Χαρίρι, 32
1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Χαρίρι είναι ο νεότερος γιος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι. Αποφοίτησε από την ειδική σχολή αρχιτεκτόνων του Παρισιού το 2004. Ενώ ακόμα ήταν σπουδαστής, ίδρυσε ένα εσωτερικό στούντιο σχεδιασμού, στα περίχωρα της πόλης, και πωλούνται έπιπλα για τους πελάτες στη Σαουδική Αραβία.

No. 8: Μαρί Μπεσνιέ Μποβαλό, 32
1,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Μαρί, μαζί με τα αδέλφια Εμμανουήλ, 42, και Ζαν Μισέλ, 45, κληρονομήσαν τη γαλλική Lactalis κολοσσό γαλακτοκομικών προϊόντων, και αριθμεί πολλά προϊόντα , όπως εκατοντάδες μάρκες τυρί, γάλακτος και γιαούρτι.

No. 9: Σον Πάρκερ, 33
2 δις δολάρια
Ο Πάρκερ είναι ιδιοκτήτης της Airtime, ένα σάιτ στον τομέα του web chatting

Νο. 10: Αϊχμάν Χαρίρι, 34
1,35 δις δολάρια
Ο Αϊμάν είναι αδερφός του Φαχντ Χαρίρι

Πηγή: koolnews.gr