ΚΟΣΜΟΣ

Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ :Οι "εχθροί" στο Ιράν δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους

Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ :Οι "εχθροί" στο Ιράν δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους
Οι "εχθροί" που οργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη...

Οι "εχθροί" που οργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

"Είναι σαφές ότι το ιρανικό έθνος έχει εχθρούς δεδομένου ότι είναι μια χώρα που θέλει να λάμψει (...) και να αλλάξει τις σχέσεις στον κόσμο", είπε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση.

"Φυσικά υπάρχει πολύ μίσος, ακόμη και κατά της κυβέρνησης. Αλλά (αυτοί που ενορχήστρωσαν τις διαδηλώσεις) δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους", πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις χθεσινές διαδηλώσεις την ιρανική πρωτεύουσα.

Την Δευτέρα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Τεχεράνης, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ηγετών της αντιπολίτευσης, του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου Μάχντι Καρουμπί. Σύμφωνα με το διευθυντή της αστυνομίας Αχμάντ Ρεζά Ραντάν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα εννέα.