ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις συγκρούσεις στο Μπαχρέιν

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις συγκρούσεις στο Μπαχρέιν
Τη βαθιά ανησυχία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ, μετά το θάνατο δύο διαδηλωτών σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μπαχρέιν και κάλεσαν..

Τη βαθιά ανησυχία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ, μετά το θάνατο δύο διαδηλωτών σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μπαχρέιν και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

"Οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα από τις πρόσφατες βιαιότητες στις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δέσμευση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν να διεξάγει έρευνες για τον θάνατο των δύο διαδηλωτών και να λάβει μέτρα κατά της αδικαιολόγητης χρήσης βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

"Απευθύνουμε έκκληση να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι ανακοινώσεις αυτές και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από κάθε βιαιότητα", τόνισε ο Κρόουλι.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μανάμα ζητώντας την αλλαγή του καθεστώτος, μετά τον θάνατο δύο νεαρών σιιτών που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ μπεν Ισα Αλ Χαλίφα εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο των δύο διαδηλωτών και ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής έρευνας.