ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία απελευθέρωσης δασμών μεταξύ Ιαπωνίας-Ινδίας

Συμφωνία απελευθέρωσης δασμών μεταξύ Ιαπωνίας-Ινδίας
Η Ιαπωνία και η Ινδία υπέγραψαν διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, βάσει της οποίας καταργούνται οι δασμοί για μία δεκαετία...

Η Ιαπωνία και η Ινδία υπέγραψαν διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, βάσει της οποίας καταργούνται οι δασμοί για μία δεκαετία σε περισσότερο από το 90% των εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σείτζι Μαεχάρα και ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ανάντ Σαρμά, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία σε τελετή στο υπουργείο στο Τόκιο.

Η συμφωνία θα «προωθήσει μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα τους επιτρέψει να συνάψουν σχέση κοινού οφέλους και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους», είπε ο Ιάπωνας υπουργός Μαεχάρα.

Από την πλευρά του ο Ινδός υπουργός Εμπορίου, Σαρμά, δήλωσε ότι η συμφωνία «προβάλλει ένα γενικότερο πλαίσιο, προώθησης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο εμπόριο, όσο και στις επενδύσεις, που θα επιβραβεύσει τόσο την Ινδία, όσο και την Ιαπωνία».

Συμπληρώνοντας δε, είπε ότι «έχουμε βαθιά μέσα στο μυαλό μας τη σκέψη πως αυτή η συμφωνία θα μας σπρώξει σε μία νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας η οποία θα φέρει ανάπτυξη, καινοτομίες αλλά και πλούτο στις κοινωνίες και των δύο χωρών».