ΚΟΣΜΟΣ

Προστατεύεται από ασυλία ο αμερικανός που κρατείται στο Πακιστάν

Προστατεύεται από ασυλία ο αμερικανός που κρατείται στο Πακιστάν
Ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις που κρατείται με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας προστατεύεται από διπλωματική ασυλία, ανακοίνωσε...

Ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις που κρατείται με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας προστατεύεται από διπλωματική ασυλία, ανακοίνωσε σήμερα η πακιστανική κυβέρνηση. Τοπικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την τύχη του Ντέιβις, ο οποίος εργαζόταν στο αμερικανικό προξενείο της Λαχόρης και κατηγορείται ότι τον περασμένο μήνα πυροβόλησε και σκότωσε δύο νεαρούς Πακιστανούς. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

"Θα παρουσιάσουμε στο δικαστήριο όλους τους σχετικούς με την ασυλία νόμους και θα δηλώσουμε ότι εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια υπόθεση ασυλίας", τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι ο Ντέιβις, που ακόμα είναι ασαφής ο ρόλος του στο αμερικανικό προξενείο, θα πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος. Χθες Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις πακιστανικές αρχές για την άμεση απελευθέρωσή του. Στο Πακιστάν βρίσκεται ήδη ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ο οποίος θα συμβάλει στην επίλυση της κρίσης.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, που φοβάται τις έντονες αντιδράσεις του πακιστανικού λαού, έχει επισημάνει ότι η υπόθεση θα διευθετηθεί στο δικαστήριο.

Πηγή: newscode.gr