ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνελήφθη ο διευθυντής του κόμματος της Τζίπι Λίβνι

Ισραήλ: Συνελήφθη ο διευθυντής του κόμματος της Τζίπι Λίβνι
Τον γενικό διευθυντή του κόμματος Καντίμα, στρατηγό εν αποστρατεία Μοσέ Σρόρι συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για...

Τον γενικό διευθυντή του κόμματος Καντίμα, στρατηγό εν αποστρατεία Μοσέ Σρόρι συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με φορολογικές παραβάσεις.


Μαζί του συνελήφθη και ο επικεφαλής του τμήματος φορολογικών ερευνών Νταβίντ Βανούνου, ενώ όπως ανακοινώθηκε και οι δύο άνδρες θα κρατηθούν για 6 ημέρες.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έχουν συλληφθεί τουλάχιστον άλλα δύο πρόσωπα, ο Γιόελ Μουγκάμι (συνεργάτης του Βανούνου) και ο Ρέουβεν Σιφ.


Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Τζίπι Λίβνι, η αρχηγός του Καντίμα, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Σρόρι και Βανούνου.


Η ισραηλινή φορολογική υπηρεσία έχει ήδη συγκλονιστεί από ένα άλλο σκάνδαλο. Ο πρώην διευθυντής της, ο Τζάκι Μάτζα, πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για διαφθορά. Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ 'Ολμερτ και πρώην αρχηγός του Καντίμα είχε καταθέσει ως μάρτυρας και η πρώην διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, η Σούλα Ζάκεν, είχε ενοχοποιηθεί σε αυτή την προγενέστερη υπόθεση.