ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αποκαλύψεις για την Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Νέες αποκαλύψεις για την Γαλλίδα ΥΠΕΞ
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί είχε μια "σύντομη τηλεφωνική συνομιλία" με τον έκπτωτο πρόεδρο της Τυνησίας Μπεν Αλι στη...

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί είχε μια "σύντομη τηλεφωνική συνομιλία" με τον έκπτωτο πρόεδρο της Τυνησίας Μπεν Αλι στη διάρκεια των αμφιλεγόμενων διακοπών της στα τέλη του 2010 στην Τυνησία, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της υπουργού, γεγονός που επιβεβαιώνει σχετική πληροφορία της ιστοσελίδας Mediapart.

"Την περίοδο εκείνη, η κυρία Αλιό-Μαρί είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Μπεν Αλι, όπως είχε και με άλλους ξένους ηγέτες ή υπουργούς Εξωτερικών", δήλωσε μέλος του γραφείου της υπουργού.

"Είναι πολύ απλά στις υποχρεώσεις ενός υπουργού να έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ή συναντήσεις με ξένες κυβερνητικές αρχές", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart, η οποία έφερε στο φως την τηλεφωνική αυτή συνομιλία, εκτιμά ότι "η επικοινωνιακή στρατηγική της Αλιό-Μαρί, έπεσε στο κενό κατά ένα μεγάλο μέρος", με την αποκάλυψη ότι "στις αρχές Φεβρουαρίου, η υπουργός τόνιζε ότι δεν είχε καμία ιδιαίτερη συνομιλία " με τον Μπεν Αλι πριν από τη φυγή του.