ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γενς Βάιντμαν διάδοχος του Άξελ Βέμπερ

Ο Γενς Βάιντμαν διάδοχος του Άξελ Βέμπερ
O σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Γιενς Βάιντμαν, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας...

O σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Γιενς Βάιντμαν, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).
Οι ηγεσίες των κομμάτων του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, κατέληξαν στην επιλογή του Βάιντμαν ως διαδόχου του παραιτηθέντος προέδρου της Μπούντεσμπανκ, Άξελ Βέμπερ.

H απόφαση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα μετά το μεσημέρι με κοινή εμφάνιση στον τύπο της καγκελαρίου Μέρκελ, του ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο 42χρονος Γιενς Βάιντμαν θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Μαΐου, ενώ τερματίζονται άμεσα τα καθήκοντά του στην καγκελαρία ως σύμβουλος οικονομικών θεμάτων της καγκελαρίου Μέρκελ. Θεωρείται από τους εγκεφάλους του γιγαντιαίου πακέτου διάσωσης για τράπεζες και οικονομία στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.