ΚΟΣΜΟΣ

Νέες μηνύσεις για τον Μπερλουσκόνι

Νέες μηνύσεις για τον Μπερλουσκόνι
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Βουλή του Μαυροβουνίου, το Κίνημα για της Αλλαγές (PzP), κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού της...

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Βουλή του Μαυροβουνίου, το Κίνημα για της Αλλαγές (PzP), κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς και του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Το PzP, κατηγορεί τους δύο πολιτικούς για κατάχρηση εξουσίας κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του τομέα ενέργειας του Μαυροβουνίου και για εξασφάλιση προσωπικού οφέλους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος, πρόκειται για μία εγκληματική συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και ιταλικών εταιρειών με σκοπό την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής και τη μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας παροχής ενέργειας Elektroprivreda.

Όπως υποστηρίζει το Κίνημα για τις Αλλαγές, Τζουκάνοβιτς και Μπερλουσκόνι, καταχράστηκαν το αξίωμα και τις αρμοδιότητές τους και ωφέλησαν οικονομικά τις δυο ιταλικές επιχειρήσεις, A2A και Terna, σε βάρος της επιχείρησης ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου.

Στη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε το γενικό εισαγγελέα στην Ποντγκόριτσα, εκτός από των πρώην πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και τον Σ. Μπερλουσκόνι, αναφέρονται ως ύποπτοι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, δύο υπουργοί και άλλα πέντε άτομα.