ΚΟΣΜΟΣ

«Καίει» τον Σίλβιο η Ρούμπι

«Καίει» τον Σίλβιο η Ρούμπι
Σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει τον Ιταλό πρωθυπουργό η ίδια η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου "Ρούμπι Γκέιτ". Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα...

Σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει τον Ιταλό πρωθυπουργό η ίδια η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου "Ρούμπι Γκέιτ". Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο στια αρχές: . "Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι. Παράλληλα, μου έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ".


Εντωμεταξύ, όπως τονίζουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας, με δικάσιμο που ορίσθηκε για τις 6 Απριλίου.

Οι δικηγόροι του "Καβαλιέρε" και η συμπολίτευση αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στην διάθεσή τους για να σταματήσουν την δίκη του "Ρούμπι Γκέιτ".

. Όπως διαρρέει από το Μιλάνο, ο δικηγόρους του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, φοβάται ότι αν τελικά η δίκη ξεκινήσει μπορεί να ολοκληρωθεί, όντως, σε χρόνο ρεκόρ: ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.

Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, σκοπεύει να "θωρακίσει" την κυβερνητική του πλειοψηφία στην βουλή, με νέες προσχωρήσεις από τον κεντρώο χώρο και τους ανένταχτους, ώστε οι εθνοπατέρες της κεντροδεξιάς, να φτάσουν τους 325, σε σύνολο 630.