ΚΟΣΜΟΣ

Άρση της ασυλίας του Ιλίρ Μέτα αποφάσισε η αλβανική βουλή

Άρση της ασυλίας του Ιλίρ Μέτα αποφάσισε η αλβανική βουλή
Ήραν την ασυλία του βουλευτή και πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο...

Ήραν την ασυλία του βουλευτή και πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς, πριν ξεσπάσουν οι διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης Μπερίσα.

Το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ιλίρ Μέτα κατατέθηκε από την εισαγγελία, η οποία ζήτησε εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει έρευνες σε βάρος του.

Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στη Βουλή στήριξαν ομόφωνα το αίτημα της εισαγγελίας, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε από την Επιτροπή Κανόνων.

Η Βουλή της Αλβανίας, με 128 ψήφους υπέρ και 2 κατά, ενέκρινε την άρση της ασυλίας του κ. Μέτα.

Ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου από υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από την προβολή σε τηλεοπτικό σταθμό βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να επιχειρεί να επηρεάσει κυβερνητικό διαγωνισμό.

Ο κ. Μέτα, ο οποίος δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να διευκολύνει την διερεύνηση της υπόθεσης, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι χαλκευμένες από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα.