ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο δικηγόρος του Σαντάμ

Ελεύθερος ο δικηγόρος του Σαντάμ
Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την απελευθέρωση ιταλού δικηγόρου που συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης...

Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την απελευθέρωση ιταλού δικηγόρου που συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές πηγές.

Ο Τζιοβάνι ντι Στέφανο, 55 ετών, που κρατείτο από τη Δευτέρα στην περιοχή Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες από βρετανικό δικαστήριο, ανάμεσά τους και για απάτη και κατάχρηση.

Ο ντι Στέφανο εμφανιζόταν ως δικηγόρος στη Βρετανία, χωρίς όμως να έχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος αυτού, ενώ κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από πελάτες του από το 2004 έως το 2009, σύμφωνα με το βρετανικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο της Ισπανίας ζήτησε την απελευθέρωση του ντι Στέφανο για λόγους υγείας, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα περιμένοντας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται να εκδοθεί στη Βρετανία.

Ο ίδιος ο ντι Στέφανο πάντως απέδωσε τη σύλληψή του σε πολιτικούς λόγους, επισημαίνοντας ότι έχει υποστηρίξει την προσφυγή εναντίον του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο ντι Στέφανο είναι γνωστός, διότι έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους κατηγορούμενος, ανάμεσά τους ο Σαντάμ, πολλούς από τους συνεργάτες του καθώς και τον βρετανό ληστή τραίνων Ρόναλντ Μπιγκς.