ΚΟΣΜΟΣ

Σε ετοιμότητα για εισβολή στο Λίβανο το Ισραήλ

Σε ετοιμότητα για εισβολή στο Λίβανο το Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός δεν αποκλείει να εισβάλει εκ νέου στο Λίβανο, προειδοποίησε σήμερα...

Ο ισραηλινός στρατός δεν αποκλείει να εισβάλει εκ νέου στο Λίβανο, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, σε περιοδεία που πραγματοποίησε χθες μαζί με το νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Μπένι Γκαντζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας.

«Ηρεμία επικρατεί στα σύνορα καθώς το σιιτικό κίνημα Χεζμπολά γνωρίζει την αποτρεπτική μας ικανότητα και κράτησε στη μνήμη τις μεγάλες απώλειες που υπέστη από εμάς το 2006», δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ, απευθυνόμενος στις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Χααρέτζ».

«Αλλά αυτό δεν είναι αιώνιο και μπορεί να κληθείτε να εισβάλετε εκ νέου στο Λίβανο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε δοκιμασία. Το μυστικό είναι να αντιδράσουμε γρήγορα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, αν κάτι συμβεί», κατέληξε.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Χεζμπολά στο Λίβανο το καλοκαίρι του 2006 που στοίχισε τη 1.200 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, από λιβανικής πλευράς και 160, στην πλειοψηφία τους στρατιωτών, από ισραηλινής πλευράς.