ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός διαδηλωτής από σφαίρες στην Υεμένη

Νεκρός διαδηλωτής από σφαίρες στην Υεμένη
Ένας νεαρός διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Άντεν,...

Ένας νεαρός διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών καθώς οι ταραχές εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Ο Μοχάμεντ Άλι Αλουάνι, 21 ετών, ήταν ένας από τους δύο διαδηλωτές που χτυπήθηκαν από σφαίρες όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος 500 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στο Άντεν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία άνοιξε πυρ και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές στη συνοικία αλ-Μανσούρα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, ο νεαρός πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν ενώ τέσσερα οχήματα πυρπολήθηκαν έξω από ένα κτίριο των δημοτικών αρχών.

Στην πρωτεύουσα Σαναά ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Οι ταραχές σημειώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου της πόλης όπου οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε εκατοντάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες με το πορτρέτο του Σάλεχ και φώναζαν συνθήματα όπως "Όχι πραξικόπημα κατά του συντάγματος". Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν γκλομπ και παραδοσιακά μαχαίρια.

Νωρίτερα ένας ακόμη διαδηλωτής είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν εκατοντάδες νεαρούς άνδρες που είχαν συγκεντρωθεί σε μία πλατεία και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

"Άλι, φύγε", φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στον προέδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση αποφάσισε να επαναλάβει τον διάλογο με το καθεστώς της Υεμένης και δεν συντάχθηκε με τους διαδηλωτές.