ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Πούτιν με το πάρτι τελωνιακών υπαλλήλων

Έξαλλος ο Πούτιν με το πάρτι τελωνιακών υπαλλήλων
Ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι υπάλληλοι της τελωνιακής υπηρεσίας του Βλαδιβοστόκ...

Ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι υπάλληλοι της τελωνιακής υπηρεσίας του Βλαδιβοστόκ, ανάγκασε το ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, να επιπλήξει σήμερα προσωπικά το διευθυντή της υπηρεσίας.

«Σε πολλούς υπαλλήλους του τμήματος πρέπει να γίνει επίπληξη», είπε αυστηρά ο Πούτιν στον επικεφαλής της υπηρεσίας, Αντρέι Μπελιάνινοφ. «Και σε εμένα αρέσει να διασκεδάζω και να κάνω αστεία, όμως δεν έπρεπε να γίνει εκεί», σημείωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στα γραφεία της τελωνιακής υπηρεσίας του Βλαδιβοστόκ, με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Στο βίντεο, οι τελωνιακοί υπάλληλοι μιμούνται τα clips της αμερικανίδας ντίβας Beyonce. Μεταξύ άλλων, ημίγυμνες γυναίκες χρησιμοποιούν τελωνιακά έγγραφα για κάλυψη των «επίμαχων σημείων», σαμπάνιες ανοίγουν μέσα στα γραφεία, ενώ ένας εύσωμος υπάλληλος κυκλοφορεί με στολή του Batman.

Το γύρισμα είναι αρκετά επαγγελματικό, ενώ το τραγούδι που συνοδεύει το βίντεο περιγράφει πώς η ζωή για τους τοπικούς τελωνιακούς υπαλλήλους μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική.

Στο YouTube, όπου ανέβηκε το βίντεο, πλειοψηφούσαν τα θετικά σχόλια, υπήρχαν όμως και αρνητικά, που έλεγαν ότι αν όντως είναι οι τελωνιακοί υπάλληλοι που πρωταγωνιστούν, συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά και επιδεικτικά.

Δεν είναι πάντως το πρώτο βίντεο, που δημιουργεί σκάνδαλο στη Ρωσία. Εννέα αστυνομικοί από τα Ουράλια απολύθηκαν, όταν βγήκε στο Internet βίντεο του 2008, που τους έδειχνε να πίνουν βότκα και να χορεύουν στην οροφή ενός περιπολικού.