ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα ομαδικού βιασμού ανταποκρίτρια στην πλατεία Ταχρίρ

Θύμα ομαδικού βιασμού ανταποκρίτρια στην πλατεία Ταχρίρ
Άγρια επίθεση ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης δέχθηκε στην Αίγυπτο η ανταποκρίτρια...

Άγρια επίθεση ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης δέχθηκε στην Αίγυπτο η ανταποκρίτρια της εκπομπής "60 λεπτά" του αμερικανικού δικτύου CBS, Λάρα Λόγκαν, η οποία βρισκόταν στο Κάιρο για να καλύψει την εξέγερση των Αιγυπτίων κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Λόγκαν βρισκόταν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, την Παρασκευή που παραιτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και τα πλήθη παραληρούσαν από χαρά, όταν μια ομάδα διακοσίων ατόμων πλησίασε αυτήν και το συνεργείο της.

Στη σύγκρουση που ακολούθησε, η δημοσιογράφος χωρίστηκε από το συνεργείο. Υπέστη βάναυσο ξυλοδαρμό και βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση, πριν σωθεί από μια ομάδα γυναικών και είκοσι στρατιώτες που επενέβησαν, ανέφερε το CBS.

Τώρα, η 39χρονη πολεμική ανταποκρίτρια από τη Νότια Αφρική βρίσκεται στο σπίτι της με τα δύο παιδιά και τι σύζυγό της, αφού παρέμεινε σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για ανάρρωση.

Η Λόγκαν έχει εμπειρία 20 ετών στις εμπόλεμες ζώνες. Έχει καλύψει τόσο τα πρώτα χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν όσο και την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ.