ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια μεταξύ μαθητών σχολείου της Κύπρου

Επεισόδια μεταξύ μαθητών σχολείου της Κύπρου
Ελληνοκύπριοι μαθητές φαίνεται, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες της αστυνομίας...

Ελληνοκύπριοι μαθητές φαίνεται, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες της αστυνομίας, ότι ξεκίνησαν τα σημερινά επεισόδια με αραβόφωνους συμμαθητές τους στο Λύκειο «Βεργίνα» στη Λάρνακα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανέφερε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι 20 με 25 Ελληνοκύπριοι μαθητές, που προέρχονταν από άλλο -άγνωστο μέχρι στιγμής- σχολείο, μετέβησαν στο Λύκειο «Βεργίνα» και, αφού συνενώθηκαν με άλλους περίπου 100 μαθητές του Λυκείου, συνεπλάκησαν με 15 Αραβόφωνους μαθητές.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας στο σχολείο, αποκαταστάθηκε η τάξη.

«Η αφορμή, τα αίτια, οι συνθήκες και οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το περιστατικό είναι αντικείμενο της ποινικής έρευνας που διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας», σημείωσε.

Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των επεισοδίων και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει τα επεισόδια, «που σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ομάδα νεαρών έχει προκαλέσει σε βάρος αλλοδαπών μαθητών».

Επίσης, τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτά τα φαινόμενα και αυτές τις συμπεριφορές, ειδικά στο χώρο του σχολείου, που πρέπει να λειτουργεί ως χώρος προώθησης του σεβασμού της διαφορετικότητας και καλλιέργειας της αλληλεγγύης.

Τα επεισόδια καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους και πολιτικά κόμματα.