ΚΟΣΜΟΣ

Υπήρχε συνεργός στην εξαφάνιση των διδύμων;

Υπήρχε συνεργός στην εξαφάνιση των διδύμων;
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά» στην υπόθεση εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών...

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά» στην υπόθεση εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών από την Ελβετία, δήλωσαν σήμερα ο εισαγγελέας της Μασαλίας και ο ομόλογός του της Λοζάνης.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την περίπτωση ύπαρξης συνεργού. «Δεν μπορούμε να πειστούμε για τίποτα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμα και τα πιο απίθανα.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε με βεβαιότητα τίποτα», δήλωσε ο γάλλος δικαστικός Ζακ Νταλέστ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μασαλία με την ευκαιρία της συνάντησης ελβετών, ιταλών και γάλλων ερευνητών που έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν την Αλέσια και τη Λίβια, 6 ετών.

Ο πατέρας των διδύμων, Ματίας Σεπ, τις απήγαγε στις 30 Ιανουαρίου και στη συνέχεια πήγε από τη Μασαλία στην Κορσική και στη συνέχεια στην Ιταλία, όπου αυτοκτόνησε στις 3 Φεβρουαρίου. Τα δύο κορίτσια δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

«Έπειτα από 15 ημέρες ερευνών έχουμε σημαντικά κομμάτια του παζλ, όμως μας λείπουν πολλά. Έχουμε ενδιαφέρουσες μαρτυρίες, όμως δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε αυτές. Οι μαρτυρίες είναι πολλές και δεν συνάδουν πάντα με τα στοιχεία», πρόσθεσε ο Νταλέστ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν ίχνη αίματος στο Καπ Κορς.

Την ίδια στάση κράτησε και ο Πασκάλ Γκιγιερόν, εισαγγελέας της Λοζάνης. «Αφήνουμε ανοιχτές όλες τις πόρτες, η πιθανότητα ενός τρίτου προσώπου παραμένει ανοιχτή, όμως δεν έχουμε τίποτα σίγουρο σε αυτό το στάδιο», απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να υπάρχει συνεργός του Σεπ στην Λιόν, όπως άφησε να εννοηθεί η μητέρα των διδύμων σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή εφημερίδα «20 Minuten».

Οι έρευνες συνεχίζονται στην Κορσική τις τελευταίες ημέρες μετά τις μαρτυρίες που αναφέρουν την παρουσία στο νησί την 1η Φεβρουαρίου του πατέρα και των κοριτσιών.

Σε αυτή την «πέρα από τα συνηθισμένα» υπόθεση «δεν έχουμε παρά την επιστολή του Ματίας Σεπ με την οποία ανακοινώνει στη σύζυγό του το θάνατο των δύο κοριτσιών (...), χωρίς όμως να διευκρινίζει το σημείο, τον τρόπο και τον χρόνο που έγινε αυτό», επεσήμανε ο Νταλέστ.

Η επιστολή του αυτόχειρα πατέρα «έχει δοθεί σε έναν ψυχολόγο ώστε να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό προφίλ βάσει του περιεχομένου του», δήλωσε ο Γκιγιερόν.