ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ισραήλ ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Στο Ισραήλ ο Κύπριος ΥΠΕΞ
Μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί αύριο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών...

Μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί αύριο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν, σχετικά με διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λευκωσίας, θα συζητήσουν επίσης για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει τον Ισραηλινό ομόλογο του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στα μέσα Μαρτίου είναι προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Επίσης, σήμερα ο κύπριος ΥΠΕΞ επέδωσε προσωπικό μήνυμα του προέδρου Χριστόφια στον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Είχε επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ και παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Κατάρ και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους.