ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει στη φυλακή ο ηγέτης της "Action Directe"

Παραμένει στη φυλακή ο ηγέτης της "Action Directe"
Η δικαιοσύνη χορήγησε σήμερα καθεστώς ημιελευθερίας στον Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν, το τελευταίο μέλος της γαλλικής...

Η δικαιοσύνη χορήγησε σήμερα καθεστώς ημιελευθερίας στον Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν, το τελευταίο μέλος της γαλλικής ακροαριστερής οργάνωσης «Άμεση Δράση» (Action Directe) που παραμένει στη φυλακή, αλλά η εισαγγελία μπλόκαρε άμεσα τη ρύθμιση της ποινής του, κάνοντας έφεση.

Το δικαστήριο εφαρμογής ποινών του Παρισιού δέχτηκε σήμερα το αίτημα του πρώην ηγέτη της «Άμεσης Δράσης», ο οποίος έχει ήδη μείνει σχεδόν 24 χρόνια στη φυλακή για τις δολοφονίες του προέδρου και γενικού διευθυντή της Ρενό, Ζορζ Μπες, το 1986 και του μηχανικού εξοπλισμών, Ρενέ Οντρόν, το 1985.

Ωστόσο η εισαγγελία του Παρισιού άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης αυτής, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Η έφεση αυτή αναστέλλει στην πράξη το καθεστώς ημιελευθερίας το οποίο θα ετίθετο σε ισχύ στις 7 Μαρτίου.

Τώρα εναπόκειται στο σώμα εφαρμογής των ποινών του εφετείου του Παρισιού να εξετάσει εντός αρκετών εβδομάδων το αίτημα του Ρουγιάν για ημιελευθερία, το οποίο ανοίγει το δρόμο προοπτικά σε μια ενδεχόμενη απελευθέρωση υπό όρους.

Ο 58χρονος Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν ο οποίος έχει καταδικαστεί δις σε ισόβια, επωφελήθηκε ήδη ενός μέτρου ημιελευθερίας το 2007, αλλά αυτό ανακλήθηκε μερικούς μήνες αργότερα αφού με δήλωσή του στον Τύπο, ότι δεν «θα έφτυνε» όλα αυτά που έχει κάνει, άφηνε να εννοηθεί ότι δεν μετανιώνει.

Ο Ρουγιάν είχε συλληφθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1987 μαζί με τρεις συντρόφους του, τον Ζορζ Σιπριανί, τη Ναταλί Μενιγκόν και τη Ζοέλ Ομπρόν.