ΚΟΣΜΟΣ

O Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον στον Καναδά

O Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον στον Καναδά
Οι Καναδοί είναι ενθουσιασμένοι στην ιδέα ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον ...

Οι Καναδοί είναι ενθουσιασμένοι στην ιδέα ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο στον Καναδά για μια εννιαήμερη επίσκεψη, που θα συμπεριλαμβάνει σταθμούς στην Αλμπέρτα, τις Βορειοδυτικές Επαρχίες, το νησί Πρινς Έντουαρντ, το Κεμπέκ και το Οντάριο.

Το πριγκηπικό ζεύγος θα αφιχθεί στον Καναδά στις 30 Ιουνίου και θα αναχωρήσει στις 8 Ιουλίου και θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την Εθνική Ανεξαρτησία του Καναδά στην Οτάβα, την 1η Ιουλίου.

Θα είναι το πρώτο, εκτός Βρετανίας, ταξίδι του ζεύγους, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε ένα μήνα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ δήλωσε πως η επίσκεψη αποτελεί απόδειξη για το πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα με τη Βασιλική Οικογένεια.

"Ο Καναδάς ανυπομονεί να υποδεχθεί το νεαρό ζευγάρι αυτό το καλοκαίρι προσφέροντάς του όσα έχει να επιδείξει η χώρα και προπάντων ιδιαίτερη περιποίηση και θερμή φιλοξενία για τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας", ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εθνικής Κληρονομιάς Τζέιμς Μουρ διαβεβαίωσε πως το υπουργείο του θα πληρώσει για την επίσκεψη χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κονδύλιο, το οποίο προορίζεται για ειδικές διεθνείς επισκέψεις και δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τους Καναδούς φορολογούμενους. Ο υπουργός απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό της φιλοξενίας του πριγκηπικού ζεύγους.