ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ πλήγμα στις περίφημες"συμμορίες των δρόμων" στις ΗΠΑ

Βαρύ πλήγμα στις περίφημες"συμμορίες των δρόμων" στις ΗΠΑ
Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη, σε μια μαζική επιχείρηση...

Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη, σε μια μαζική επιχείρηση "σκούπα" από τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές της Ν. Καλιφόρνια, με στόχο τις πανίσχυρες συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος των Αρμενίων στους δρόμους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 1000 περίπου αξιωματικοί και σύμφωνα με τους Los Angeles Times, επρόκειτο για κακοποιούς οι οποίοι είχαν εκτίσει πολύχρονες ποινές φυλάκισης, αλλά και άτομα που ανήκαν ήδη στις περίφημες οργανωμένες συμμορίες των δρόμων.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι οι κακοποιοί συνεργάστηκαν με τις αμερικανοαφρικανικές συμμορίες των δρόμων για τη συλλογή πληροφοριών, που τους επέτρεψε να αναλάβουν τραπεζικούς λογαριασμούς, που οδήγησε σε χρηματοοικονομικές απώλειες 10 εκατ. δολαρίων. Ο Andre Birotte Εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιοχή της Καλιφόρνια, είπε ότι τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν βία για να διατηρούν τις δόλιες δραστηριότητες τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μέλη των συμμοριών προξένησαν επίσης απώλειες πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τη δημιουργία πλαστών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.