ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα κυβερνοπειρατείας η κυβέρνηση του Καναδά

Θύμα κυβερνοπειρατείας η κυβέρνηση του Καναδά
Στις βάσεις δεδομένων των υπουργείων του Καναδά επιτέθηκαν τον Ιανουάριο κυβερνοπειρατές από την Κίνα οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν...

Στις βάσεις δεδομένων των υπουργείων του Καναδά επιτέθηκαν τον Ιανουάριο κυβερνοπειρατές από την Κίνα οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο των συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.


Η γραμματεία του υπουργείου Θησαυροφυλακίου παραδέχθηκε "μία μη εξουσιοδοτημένη απόπειρα εισόδου στο δίκτυό του" έπειτα από την οποία "έχει περιοριστεί η πρόσβαση των υπαλλήλων στο διαδίκτυο", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζέι Ντίνεϊ.

Πάντως πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εκτέθηκαν δεδομένα που αφορούν τους Καναδούς".

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, το οποίο επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση, οι κυβερνοπειρατές από την Κίνα κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τους υπολογιστές υψηλόβαθμων Καναδών αξιωματούχων.

Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν τις λέξεις-κλειδιά των συστημάτων ώστε "να μπουν στις βάσεις δεδομένων της κυβέρνησης", σύμφωνα πάντα με το CBC το οποίο επισημαίνει ότι και άλλα υπουργεία μπορεί να έχουν δεχθεί επιθέσεις.