ΚΟΣΜΟΣ

Στο ‘’στόχαστρο’’ του γαλλικού Τύπου ξανά η Μισέλ Αλιό Μαρί

Στο ‘’στόχαστρο’’ του γαλλικού Τύπου ξανά η Μισέλ Αλιό Μαρί
Συνεχίζονται τα επικριτικά δημοσιεύματα για το πρόσωπο της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, από τον γαλλικό Τύπο, ο οποίος...

Συνεχίζονται τα επικριτικά δημοσιεύματα για το πρόσωπο της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, από τον γαλλικό Τύπο, ο οποίος την αποκαλεί "στρατιώτη ΜΑΜ" για την στήριξη που δέχεται από την γαλλική κυβέρνηση και την προεδρία της χώρας. «Μέχρι πού πρέπει να φθάσουμε στη σύγκρουση συμφερόντων ώστε ο αρχηγός του κράτους να καταλάβει ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Γαλλίας, της οποίας είναι εγγυητής;», γράφει η Le Monde.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Calamity MAM", η Liberation γράφει ότι «εκτός της Ιταλίας, υπάρχουν πολύ λίγες χώρες όπου οι επαναλαμβανόμενες αδεξιότητες δεν θα είχαν ως αποτέλεσμα τον διορισμό ενός ή μίας αντικαταστάτριας σε αυτό το ευαίσθητο πόστο, που απαιτεί τακτ και ευθυκρισία».

«Το ταξίδι της Μισέλ Αλιό-Μαρί και του (συντρόφου της) Πατρίκ Ολιέ , δύο υπουργών πρώτης γραμμής, που, με φόντο τα ψεύδη, συνδυάζει μία προβληματική φιλία με τον γαλαξία του Μπεν Άλι με κερδοφόρες επενδύσεις, κάνει να ξεχειλίσει ένα ποτήρι ήδη γεμάτο», σύμφωνα με τη L' Humanite.

«Η άνωθεν ενθάρρυνση όπως και τα καταιγιστικά πυρά των δυνάμεων της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) για τη διάσωση του στρατιώτη ΜΑΜ, ενίσχυσαν την υπουργό, τώρα περισσότερο Σιδηρά Κυρία από ποτέ», γράφει η Charente Libre.

Η Est Republicain θεωρεί ότι η εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό έχει κηλιδωθεί: «η εικόνα της χώρας αμαυρώθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ομάδας των 20...και η αξιοπιστία της διπλωματίας μας έχει μακροπρόθεσμα κηλιδωθεί. Στην πραγματικότητα, η Γαλλία δεν θα έχει πλέον παρά ένα φάντασμα υπουργό Εξωτερικών. Χωρίς κύρος, χωρίς φωνή...».

Η Republicain Lorrain θεωρεί ότι η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας «σέρνει πλέον σαν μπάλα αλυσίδας μία Μισέλ Αλιό -Μαρί στη διαδοχή της γκάφας... και η συγκέντρωση ψευδών καθιστά τη διπλωματία μας μη ακουόμενη στη διεθνή σκηνή». «Αυτές οι τελευταίες οκτώ ημέρες έθεσαν ψυχρά μπροστά στα μάτια μας την κατάσταση της διπλωματίας μας. Στην πραγματικότητα είναι καταρρακωμένη», γράφει από την πλευρά της η Sud-Ouest.

Πηγή: newscode.gr