ΚΟΣΜΟΣ

Κανένα ιρανικό πολεμικό πλοίο δεν εισήλθε στη Διώρυγα του Σουέζ

Κανένα ιρανικό πολεμικό πλοίο δεν εισήλθε στη Διώρυγα του Σουέζ
Η Διώρυγα του Σουέζ ανακοίνωσε πως, τα σχέδια δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων να περάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ με βόρεια κατεύθυνση προς τη...

Η Διώρυγα του Σουέζ ανακοίνωσε πως, τα σχέδια δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων να περάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ με βόρεια κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο ματαιώθηκαν.

Αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ "ενημερώθηκε για την ματαίωση δύο προγραμματισμένων ταξιδιών δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία".

Ο ίδιος διευκρίνισε πως πρόκειται για τα πλοία "Alvand" και "Kharg" και πρόσθεσε ότι βρίσκονται κοντά στην Τζέντα.


«Κανένα ιρανικό πολεμικό πλοίο δεν πέρασε την Διώρυγα του Σουέζ. Και δεν υπάρχει κανένα στη λίστα αναμονής για την Παρασκευή», τόνισε ο Αχμεντ Ελ Μανάχλι, μέλος του συμβουλίου που διαχειρίζεται την κίνηση των πλοίων στη διώρυγα.


Ο ίδιος διευκρίνισε πως για να διασχίσει ένα πολεμικό πλοίο την διώρυγα απαιτούνται άδειες από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Αιγύπτου.


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν είχε ανακοινώσει πως δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να διασχίσουν τη διώρυγα με προορισμό την Συρία, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «πρόκληση».