ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν από τον αιγυπτιακό στρατό να σταματήσει τα βασανιστήρια

Ζητούν από τον αιγυπτιακό στρατό να σταματήσει τα βασανιστήρια
Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό, που έχει τεθεί τώρα επικεφαλής της χώρας, να...

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό, που έχει τεθεί τώρα επικεφαλής της χώρας, να σταματήσει τη χρήση βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένων.

"Οι στρατιωτικές αρχές πρέπει να επέμβουν για να τερματίσουν τα βασανιστήρια και άλλες καταχρήσεις σε βάρος κρατουμένων", αναφέρει σε δήλωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση αναφέρει πως πρώην κρατούμενοι της μίλησαν για τα βασανιστήρια, στα οποία περιλαμβάνονται μαστιγώσεις και ηλεκτροσόκ, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην παραίτηση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Ένας 29χρονος, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε για να προστατευθεί η ασφάλειά του, είπε στην Αμνηστία ότι ένας στρατιώτης τον χτύπησε πρόσφατα με μια καρέκλα στο κεφάλι, αφήνοντάς τον αναίσθητο, και αργότερα στρατιώτες τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ και τον απείλησαν με βιασμό μέχρι που απελευθερώθηκε, επτά ημέρες αργότερα.