ΚΟΣΜΟΣ

Αναβολή πήρε η δίκη του τρομοκράτη Κάρλος

Αναβολή πήρε η δίκη του τρομοκράτη Κάρλος
Η δίκη του διαβόητου τρομοκράτη Κάρλος, ο οποίος κρατείται...

Η δίκη του διαβόητου τρομοκράτη Κάρλος, ο οποίος κρατείται σε φυλακή στην περιοχή του Παρισιού, παίρνει αναβολή για τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Ο Βενεζουελανός Κάρλος, θα δικαστεί από τις 2 Νοεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου στο Παρίσι για τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 και στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του ειδικού κακουργιοδικείου που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας και αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματίες δικαστές.

Αρχικά η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Μάιο, όμως αναβλήθηκε λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος του κακουργιοδικείου.

Ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, επονομαζόμενος Κάρλος, συνελήφθη το 1994 στο Χαρτούμ του Σουδάν από αστυνομικούς της γαλλικής αντικατασκοπείας (DST) και στη συνέχεια καταδικάσθηκε το 1997 σε ισόβια για το φόνο, το 1975, δύο αστυνομικών της DST και ενός πληροφοριοδότη στο Παρίσι.

Ο Κάρλος, ο οποίος γεννήθηκε το 1949 στη Βενεζουέλα, θα δικαστεί αυτή τη φορά για επιθέσεις εναντίον της αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τουλούζη-Παρίσι στις 29 Μαρτίου 1982 με 5 νεκρούς, της έδρας του περιοδικού Αλ-Ουατάν Αλ-Αράμπι στην οδό Μαρμπέφ του Παρισιού στις 22 Απριλίου 1982 με 1 νεκρό, του σιδηροδρομικού σταθμού Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας με 2 νεκρούς και μιας αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας στο Τεν-Λ’ Ερμιτάζ με 3 νεκρούς στις 31 Δεκεμβρίου 1983.

Θα δικαστούν επίσης τρία μέλη της οργάνωσης του Κάρλος: ο "Άλι" Καμάλ Αλ-Ισάουι και οι Γερμανοί Κρίστα-Μαργκότ Φρέλιχ και Γιοχάνες Βάινριχ.

Ο Κάρλος, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί «επαγγελματίας επαναστάτης» στην υπηρεσία του παλαιστινιακού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), του πρώην ανατολικού συνασπισμού και του εαυτού του, ενσαρκώνει την τρομοκρατία των δεκαετιών του 1970 και του 1980.