ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση μετά την επίσκεψη Γκούτενμπεργκ στο Αφγανιστάν

Βομβιστική επίθεση μετά την επίσκεψη Γκούτενμπεργκ στο Αφγανιστάν
Ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας πολίτης έχασαν σήμερα τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας...

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας πολίτης έχασαν σήμερα τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως στη βόρεια επαρχία του Αφγανιστάν Κουντούζ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας άνδρας βρήκε τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στην κύρια οδική αρτηρία της περιοχής Σαρντάραχ και ειδοποίησε την τοπική αστυνομία, δήλωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν Ακτάας, αξιωματούχος της επαρχιακής αστυνομίας.

"Όταν ο άνδρας αυτός και ένας αστυνομικός βρισκόντουσαν κοντά στη βόμβα, αυτή πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως και σκοτώθηκαν και οι δύο", διευκρίνισε.

Η βομβιστική αυτή επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την αποχώρηση του γερμανού υπουργού Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ από την επαρχία Κουντούζ. Ο γερμανός υπουργός είχε επίσης επισκεφθεί την περιοχή Σαρντάραχ, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Ο Γκούτενμπεργκ επισκέφθηκε τους 4.500 γερμανούς στρατιωτικούς που στρατοπεδεύουν στο βόρειο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία φέρει ωστόσο τη σφραγίδα των Ταλιμπάν, καθώς αυτοί πραγματοποιούν συνήθως επιθέσεις με βόμβες που τοποθετούνται στην άκρη δρόμων.

Η ISAF από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν σήμερα, ενώ Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες σκότωσαν 12 μαχητές των Ταλιμπάν.