ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί και 60 αγνοούμενοι στο Μπαχρέιν

Τρεις νεκροί και 60 αγνοούμενοι στο Μπαχρέιν
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 αγνοούνται στο Μπαχρέιν...

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 αγνοούνται στο Μπαχρέιν μετά την επιδρομή των αστυνομικών δυνάμεων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος της σιιτικής αντιπολίτευσης Ιμπραχίμ Ματάρ.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι πιο ενεργό ρόλο καλείται να διαδραματίσει ο στρατός, που θα εγγυηθεί την δημόσια ασφάλεια. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στους πολίτες να αποφεύγουν τις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας Μανάμα.

Εξελίξεις υπάρχουν και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς το κόμμα Wefag προτίθεται να αποσυρθεί από την Εθνοσυνεύλευση, στην οποία κατέχει τις 18 από τις 40 έδρες.

Την απόφαση αναμένεται ότι θα την ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος Άλι Σαλμάν σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει το απόγευμα, διαμαρτυρόμενος για την επιδρομή κατά των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της νύχτας από αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, άγνωστο παραμένει ο τόπος που βρίσκονται οι εξήντα αγνοούμενοι, των οποίων ο αριθμός προκύπτει από πληροφορίες που συγκέντρωσε το αντιπολιτευόμενο κόμμα από συγγενείς τους.

Διαβάστε επίσης:

Άρματα μάχης στους δρόμους του Μπαχρέιν

Πηγή: Newscode.gr