ΚΟΣΜΟΣ

Αμπάς: Δεν γίνονται εκλογές χωρίς τη Λωρίδα της Γάζας

Αμπάς: Δεν γίνονται εκλογές χωρίς τη Λωρίδα της Γάζας
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές...

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να διενεργηθούν χωρίς τη συμμετοχή και της Λωρίδας της Γάζας.

Η δήλωσή του έγινε πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής ότι οι νέες εκλογές θα διενεργηθούν το Σεπτέμβρη.

"Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Δυτική Οχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στην ανατολική Ιερουσαλήμ και είναι απαράδεκτο να λέγεται πως θα γίνουν μόνο στη Δυτική Οχθη, χωρίς τη συμμετοχή της Λωρίδας της Γάζας, γιατί χωρίς τη συμμετοχή της δεν μπορούν και δεν θα γίνουν εκλογές" δήλωσε ο κ. Αμπάς αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άρνηση της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, να μην επιτρέψει τις εκλογές εκεί, ενδέχεται να επηρεάσει το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας.

"Η εσωτερική διαίρεση ειναι ο πιό μεγάλος κίνδυνος και στόχος μας και πρώτο μέλημά μας είναι να αποκατασταθεί η εθνική ενότητα, γι αυτό και προκηρύξαμε τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ώστε ο κόσμος να απαντήσει στο ζήτημα αυτό", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος ηγέτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ανατολικού Τιμόρ Ζοζέ Ράμος Όρτα.