ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί και σαράντα τραυματίες σε διαδήλωση στο Ιράκ

Δύο νεκροί και σαράντα τραυματίες σε διαδήλωση στο Ιράκ
Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι σαράντα τραυματίστηκαν σήμερα κατά την διάρκεια πορείας...

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι σαράντα τραυματίστηκαν σήμερα κατά την διάρκεια πορείας, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην έδρα του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράκ (KDP) του Μασούντ Μπαρζανί και οι φρουροί ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Μετά από έκκληση του οργανισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, σχεδόν τρεις χιλιάδες άτομα, κυρίως νέοι μεταξύ 16 και 30 ετών, πραγματοποίησαν πορεία προς την έδρα του KDP και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) του Τζαλάλ Ταλαμπανί, φωνάζοντας συνθήματα όπως «παραίτηση της κυβέρνησης», «εργασία για τους ανέργους», «οι διεφθαρμένοι ενώπιον της δικαιοσύνης».

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο κτίριο και όταν κάποιοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα του KDP, οι φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ στην περιοχή κατέφτασαν και αστυνομικοί.

«Έχουμε δύο νεκρούς και περισσότερους από σαράντα τραυματίες» δήλωσε ένας γιατρός, υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Σουλεϊμανία, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.